Over mij

Hoi, leuk je te ontmoeten! Mijn naam is Maureen, ik ben 23 jaar oud en werk als concert- en evenementenfotograaf. Ik vertel je graag wat meer over mijn verhaal en hoe ik in de fotografie terecht ben gekomen.

Als kind werd ik door vrijwel iedereen die mij kende een dromer genoemd. Ik was vaak in mijn eigen wereld verzonken. Creativiteit heeft altijd diep in mij gezeten, en ik wist al vroeg dat ik daar later iets mee wilde doen. Op mijn zestiende kocht ik mijn eerste camera, een tweedehands Nikon D5000, en nam deze mee op elke vakantie of trip. Maar daar bleef het bij, het was gewoon een hobby. Na de middelbare school besloot ik in de filmindustrie te willen werken, dus ik ging Media Design studeren en specialiseerde me in film en animatie. Tijdens deze studie kreeg ik les in fotografie, en daar leerde ik fotografie als een professioneel vak.

Ik behaalde mijn diploma midden in de COVID-19-pandemie en schreef me in voor mijn huidige studie Creative Media and Game Technologies aan het Saxion, waar ik mijn creatieve vaardigheden verder blijf ontwikkelen.

Maar hoe ben ik nu in evenementfotografie beland? Muziek heeft altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld; ik voel me op mijn best als ik naar het juiste nummer luister. Hoewel ik geen ster ben in het bespelen van instrumenten, wilde ik toch op een of andere manier deel uitmaken van de muziekindustrie. Ik ben naar veel concerten geweest, maar in 2022, na de Covid-lockdown, ging ik naar mijn eerste concert en zag ik een concertfotograaf rond het podium rennen tijdens het voorprogramma. Het zag er intens en ongelooflijk moeilijk uit, en ik besloot dat ik dat ook wilde doen. De volgende dag begon ik te googelen en stuurde ik berichten naar concertfotografen om te vragen hoe ik kon beginnen. Zo ben ik in augustus 2022 bij Metropool terechtgekomen om mijn eerste concert te fotograferen. Het heeft me laten realiseren dat fotografie mijn passie is en vrij snel daarna ben ik me gaan uitbereiden naar evenementen en fotoshoots.